Το στοιχείο της λογικής

Απόσπασμα από:Βιβλίο 5ο

Βήματα και στάδια της Μαθητείας προς την Πρώτη Μεγάλη Μύηση της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας

…Το δεύτερο στοιχείο είναι το στοιχείο της λογικής

…Για να το θέσουμε με πολύ απλούστερο τρόπο, η Ιεραρχία του Φωτός επιθυμεί να γνωρίζει εάν ο υποψήφιος Μαθητής της, μέσω της λογικής του, έχει συνείδηση του ότι τον κοροϊδεύουν, και μάλιστα, σε ποιο βαθμό.

Την εποχή του Καρόλου Λεντμπήτερ (1847 – 1934) συνέβαιναν τα ανάλογα, αλλά όχι στο βαθμό που συμβαίνουν σήμερα. Εξάλλου, ήταν εποχή που η ανθρωπότητα είχε για κυβερνήτες της βασιλείς και σε μεγάλο βαθμό απολυταρχικά καθεστώτα τα οποία, όμως, έδειχναν την ταυτότητα τους και τις διαθέσεις τους χωρίς να κρύβονται.

Αντιθέτως, σήμερα οι σύγχρονοι τύραννοι είναι πολύ χειρότεροι, επειδή κρύβονται πίσω από μία δημοκρατική επίφαση και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες τους ότι έχουν δημοκρατικό καθεστώς, ακόμη κι εάν κυβερνούν μέσω της μειοψηφίας.

Το πρόβλημα της σύγχρονης εποχής, όσον αφορά στο πολιτικό γίγνεσθαι, είναι μια απέραντη υποκρισία που έχει επιβληθεί με ένα τέτοιο τρόπο, ώστε έχει σκοπό να κουράσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους συνειδητούς πολίτες και να τους θέσει στο περιθώριο, για να μπορέσει να εδραιωθεί μια ιδιαίτερα Σκοτεινή Ολιγαρχία, η οποία δεν εμφανίζεται πουθενά, παρά μόνο δι’ αντιπροσώπων.

Τώρα, το πώς από τη μία όλα τα κράτη διατείνονται ότι έχουν δημοκρατικές κοινωνίες και φροντίζουν για το καλό των πολιτών τους αλλά και για το καλό ολόκληρου του κόσμου, και από την άλλη πεθαίνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι από την κάθε είδους απάνθρωπη εκμετάλλευση, από την πείνα, από τις ασθένειες και από τις κλιματικές αλλαγές, στο ερώτημα αυτό δεν θέλησε να απαντήσει κανείς από αυτούς τους “δημοκράτες” κυρίους μέχρι σήμερα.

 

Ο Μάχατσόχαν Μορύα
Roger de Pins
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Βιβλίο 5ο

book5