Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

10689494_1074963199186653_510622481602549763_n
Gustave Doré

Απόσπασμα από: Βιβλίο 4

…Ο πειρασμός εμφανίζεται σε έναν Μύστη – συνήθως – προτού αναλάβει ένα μεγάλο έργο υπέρ της ανθρωπότητας. Αυτό συνέβη και στον Ιησού προτού αναλάβει το έργο του. Βέβαια δεν έρχεται να μας πειράξει κάποιος Σατανάς, αλλά θα έρθει να μας υποβάλει στον πειρασμό ο κατ’ εξοχήν προσωπικός μας πειράζων, ο κατώτερος εαυτός μας ή, σύμφωνα με την ορολογία των μεγάλων Θεοσοφικών Σχολών, η Προσωπικότητά μας.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Απλά γιατί είναι ο ίδιος μας ο κατώτερος εαυτός, δηλαδή η περιορισμένη συνειδητότητα του ορατού, του Αστρικού και του Νοητικού μας σώματος, που μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση της χωριστικότητας. Έτσι ζούμε μέσα σε έναν τρομερό δυϊσμό, σαν να είμαστε απόλυτα ξεχωριστοί από τους άλλους και αυτή η αίσθηση μας γεμίζει με πολλές ψευδαισθήσεις, μεταξύ των οποίων και πολλές επιθυμίες που δεν είναι πραγματικά δικές μας.

Ουσιαστικά ο πειρασμός για έναν Μύστη είναι μία διαδικασία ελέγχου.

Ο Θείος Εαυτός του Μύστου (η Μονάδα του) ενεργοποιεί ιδιαίτερες Καρμικές συνθήκες, επειδή θέλει να ελέγξει εάν ο κατώτερος εαυτός του έχει εστιαστεί στο σκοπό που πρόκειται να αναλάβει ο Μύστης, καθώς και ότι δεν πρόκειται ο κατώτερος εαυτός του, ή η Προσωπικότητά του, να του εμφανίσει εμπόδια στο έργο του. Έτσι, τα τυχόν εμπόδια που θα παρουσιάζονταν εκ μέρους του κατώτερου εαυτού, δηλαδή, τυχόν αδυναμίες του, ο Θείος Εαυτός έχει τη δύναμη να τα παρουσιάσει στον Μύστη προτού εκείνος εκκινήσει το έργο του. Στο τελικό στάδιο, απομένει στον ίδιο τον Μύστη να αποφασίσει εάν θα υποκύψει ή όχι.

Αυτά ήταν γνωστά σε όλες τις αρχαίες σχολές των Μεγάλων Μυστηρίων και στην περίπτωση που ο υποψήφιος υπέκυπτε, σήμαινε ότι ο κατώτερος εαυτός του (η Προσωπικότητά του) δεν ήταν έτοιμος και πως θα εμπόδιζε το έργο. Έπρεπε λοιπόν ο υποψήφιος να αντιληφθεί την αδυναμία του, να την κατανοήσει σε βάθος και, στη συνέχεια, να προσπαθήσει να την εξαλείψει με τον τρόπο που σας έχουμε περιγράψει.

 

O Κύριος του Σταυρού και του Ρόδου
Roger de Pins
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Βιβλίο 4ο

book4

 

 

1 σκέψη σχετικά μέ το “Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ”

  1. Ο κατωτερος εαυτος δεν ειναι η προσωπικοτητα αλλα ο χαρακτηρας μας!Δηλ η Φυσικη πτωτικη κληρονομικοτητα μας!Η προσωπικοτητα εγκειτε στην Αξια του Ανθρωπινου προσωπου και αποτελει τον Ανωτερο ανθρωπο που οδευει στην ολοκληρωση του!Δηλ στην ανορθωση του σε προσωπο κατ ομοιωσην του θεου!αφου εχει πλαστει κατ εικονα του!Ο κατωτερος Εαυτος αποτελει την Ανθρωπινη αδυναμια να υπερβει τον πτωτικο και χρονικα πεπερασμενο κοσμο μενοντας διαρκως σε μια πορεια πτωτικη και κυκλικη .Η αισθηση της Χωριστικοτητας δεν ειναι ψευδαισθηση αλλα πραγματικοτητα γιατι αποτελει προιον διαιρεσης!Δηλ Φθορας του Αρχετυπου!Γι αυτο και ο κοσμος φθειρεται και διαιρειτε διαρκως εως φθασει το Τελος!Δεν υπαρχει Νικη Ανθρωπινη στον κοσμο!Μονο Ενας απο μηχανης Θεος θα μπορουσε να τον Σωσει!Τραβωντας τον προς τα επανω και αλλαζοντας την πορεια!Κι Αυτος Ειναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ!Αυτη ειναι και η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Αφήστε το σχόλιο σας.