Οι δοκιμασίες της Μύησης

Η επιλογή των υποψηφίων προς Μύηση γινόταν στην κρύπτη του Ναού και οι δοκιμασίες στις οποίες επρόκειτο να υποβληθούν ήταν τριών ειδών:

1ον) Οι φυσικές δοκιμασίες. Αυτές υποβάλλονταν στα υπόγεια και, σύμφωνα με την παράδοση, συνέβαιναν κάτω από τα μπροστινά πόδια του αγάλματος της Σφιγγός. Οι υποψήφιοι οδηγούνταν μέσα από μακρούς διαδρόμους σε ένα φρεάτιο (το Φρέαρ της Αληθείας), όπου θα υποβάλλονταν στις τέσσερις φυσικές δοκιμασίες (την δοκιμασία της Γης, του Πυρός, του Ύδατος και του Αέρος) μέσω των οποίων θα γινόντουσαν δεκτοί μεταξύ των μελλοντικών μυημένων, αποκτώντας τον Βαθμό του Δοκίμου.

 

Η είσοδος του “Φρέατος της Αληθείας”

Η κατάβαση εντός του “Φρέατος της Αληθείας”

EPSON scanner image

Η δοκιμασία της Γης

EPSON scanner image

Η δοκιμασία του Πυρός

EPSON scanner image

Οι τελευταίες φυσικές δοκιμασίες: Η δοκιμασία του Ύδατος και η δοκιμασία του Αέρος

EPSON scanner image

2ον) Οι ηθικές δοκιμασίες. Αυτές συνίσταντο στην κυριαρχία των παθών και συνέβαιναν στους κρεμαστούς κήπους του Ναού, επάνω από το ιερό.

3ον) Οι πνευματικές δοκιμασίες. Οι τελευταίες ακολουθούσαν μετά την βάπτιση του μυημένου εντός της κρύπτης του Ναού και συνέβαιναν, συνήθως, στην αίθουσα της ανυψώσεως ή των προσφορών. Κατά την δοκιμασία ο μυημένος παρέμενε έγκλειστος στην σαρκοφάγο όπου και κοιμόταν. Κατά την ίδια περίοδο το Αστρικό του σώμα αποκτούσε πλήρη συνείδηση του αοράτου κόσμου (Αυτοψία ή θεοφάνεια).

 

 

Βάπτιση του Δόκιμου στα υπόγεια του Ναού

EPSON scanner image

Το Αστρικό σώμα του μυημένου. Η θέαση του αόρατου κόσμου.

EPSON scanner image

PAPUS
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΟΣ
εκδόσεις “ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

EXOFYLLO1