Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Απόσπασμα από: Βιβλίο 2o

Ο Λόγος αποφάσισε να ενσαρκωθεί μέσα από τη μικρή Μύριαμ.

…Η εσωτερική ιστορία της Μαρίας είναι τόσο μεγαλειώδης και απίστευτη για την ανθρώπινη λογική…

…Ο Κάρολος Λεντμπήτερ σε κάποιο σημείο του έργου του, αφήνει ένα εξαιρετικά σοβαρό υπονοούμενο για την πραγματική φύση της Παρθένου.

…Τη μικρή Μαρία είχε αναλάβει υπό την επίβλεψη της η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα, από τη στιγμή της γεννήσεώς της έως και τη στιγμή της “κοιμήσεως” της.

…Το πρώτο Φωτεινό Ον, το Οποίο εμφανίστηκε στην Αστρική όραση του μικρού κοριτσιού, είχε ως πρώτιστο καθήκον του να φυλάει το ορατό καθώς και τα αόρατα σώματα της Μαρίας, και σας είναι γνωστό ως ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.

…Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τροφοδοτούσε συνεχώς το Αιθερικό σώμα της μικρής Μαρίας με Φως πολύ υψηλής τάξεως. Το Φως αυτό προερχόταν από τον υψηλότερο κόσμο ο οποίος, στην ορολογία των μεγάλων Θεοσοφικών Σχολών, ονομάζεται Άντι. Μέσα στον κόσμο αυτό διαχέεται η συνειδητότητα του Λόγου η οποία εκδηλώνεται και ως Φως. Σκοπός ήταν η μικρή Μαρία να λάβει, μέσω του συγκεκριμένου Φωτός, την ανάλογη ποιότητα ζωτικής δυνάμεως και να δομήσει, μέσω αυτής, ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και ευαισθησίας ορατό σώμα το οποίο, με τη σειρά του, θα χρησίμευε για τη διάπλαση του ορατού σώματος του Ιησού. Το γεγονός αυτό περιγράφεται στην παράδοση της Χριστιανικής Εκκλησίας, ότι δηλαδή την Μαρία την έτρεφε Άγγελος και όχι ανθρώπινο χέρι, από έναν μεγάλο Άγιο της Ανατολικής Εκκλησίας, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

…Διότι δόθηκε ευχή (στην Θεοτόκο) σύμφωνα με την οποία έγινε εξαίσια μετοίκηση της Θεομήτορος, όταν ακόμη ήταν βρέφος, από τον οίκο του πατέρα της στον οίκο του Θεού. Και συνέβη μία παράδοξη παραμονή της για αρκετά χρόνια, στα Αγία των Αγίων (στο πλέον ιερό τμήμα του ναού), όπου με φροντίδα των Αγγέλων τής χορηγείτο απόρρητη τροφή. (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Ομιλία ΛΖ΄,§3).

 

Ο Διδάσκαλος Μίλτων
Roger de Pins
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Βιβλίο 2ο

Book2 

Αφήστε το σχόλιο σας.