Διδάσκαλος Μίλτων

Αποσπάσματα Επιστολών του Διδασκάλου Μίλτων μέσα στα βιβλία

Βιβλίο 2

«… Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τροφοδοτούσε συνεχώς το Αιθερικό σώμα της μικρής Μαρίας με Φως πολύ υψηλής τάξεως. Το Φως αυτό προερχόταν από τον υψηλότερο κόσμο ο οποίος, στην ορολογία των μεγάλων Θεοσοφικών Σχολών, ονομάζεται Άντι. Μέσα στον κόσμο αυτό διαχέεται η συνειδητότητα του Λόγου η οποία εκδηλώνεται και ως Φως. Σκοπός ήταν η μικρή Μαρία να λάβει, μέσω του συγκεκριμένου Φωτός, την ανάλογη ποιότητα ζωτικής δυνάμεως και να δομήσει, μέσω αυτής, ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και ευαισθησίας ορατό σώμα το οποίο, με τη σειρά του, θα χρησίμευε για τη διάπλαση του ορατού σώματος του Ιησού. Το γεγονός αυτό περιγράφεται στην παράδοση της Χριστιανικής Εκκλησίας, ότι δηλαδή την Μαρία την έτρεφε Άγγελος και όχι ανθρώπινο χέρι, από έναν μεγάλο Άγιο της Ανατολικής Εκκλησίας, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.
«… Διότι δόθηκε ευχή (στην Θεοτόκο) σύμφωνα με την οποία έγινε εξαίσια μετοίκηση της Θεομήτορος, όταν ακόμη ήταν βρέφος, από τον οίκο του πατέρα της στον οίκο του Θεού. Και συνέβη μία παράδοξη παραμονή της για αρκετά χρόνια, στα Αγία των Αγίων (στο πλέον ιερό τμήμα του ναού), όπου με φροντίδα των Αγγέλων τής χορηγείτο απόρρητη τροφή. (Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Ομιλία ΛΖ΄,§3)».

 

 • Η Γέννηση του Θείου Βρέφους *

*Μαζί με τον Διδάσκαλο Κουτ Χουμί Λαλ Σιγκ

 

 • Ο Ιησούς στην εφηβεία

 


Βιβλίο 3

 • III)  Σχόλια των Διδασκάλων της Σοφίας επί του κειμένου του Franz Hartmann:
  • Σχόλιο 5: Η ιερότητα του Ονόματος του Ιησού.  Άσκηση πνευματικής αφυπνίσεως μέσω του Θείου Ονόματος του Ιησού
  • Σχόλιο 7: Άσκηση αφυπνίσεως του καρδιακού κέντρου
  • Σχόλιο 12: Οι βασικοί παράγοντες της Αλχημείας

 


Βιβλίο 4

 • Η Βάπτισις του Ιησού Χριστού

 


Βιβλίο 5

 • Τα Εγρηγορότα

 

 • Στάδιο τρίτο: Αποδεκτός ή κανονικός Μαθητής

«…Η χαρά, η ευθυμία και η ευτυχία είναι τα στοιχεία εκείνα που εμπλουτίζουν συνεχώς την εξωτερική μας ζωή με θετική ενέργεια αποτρέποντας κάθε είδους εισβολή αρνητικών επιδράσεων και ενεργειών στην αύρα μας. Ουσιαστικά είναι η πρώτη και βασικότερη ασπίδα που μπορεί να αποκτήσει ένας πραγματικά Μυημένος απέναντι στο εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο σήμερα.
…Τον υποψήφιο Μαθητή δεν θα πρέπει να τον ξεγελά η μορφή ενός ενήλικου ορατού σώματος, αλλά θα πρέπει να βλέπει πέρα από τη μορφή και να μελετά το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου. Ο πλανήτης μας έχει κατακλυστεί στην κυριολεξία από ανθρώπους που είναι γεμάτοι επιθυμίες – στις οποίες, όμως, δεν θέλουν με κανένα τρόπο να βάλουν κάποιο όριο».

 

 • Οι βαθμοί της Ιεραρχίας του Φωτός και η Πρώτη Μεγάλη Μύηση στην Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα
     
  Μέρος πρώτο: Οι βαθμοί της Ιεραρχίας

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας.